1. Изпращате ли с куриер извън Бургас?
Ние държим лично да доставяме, за да гарантираме правилно съхранение и некомпрометирано качество на нашите пресни меса. Затова не можем да разчитаме на куриер.
2. Кога ще има отново пилета?
Пасищното отглеждането на пилетата изисква наличие на зелена трева, слънце и топлина. Затова времето за залагането им е от ранна пролет до есента. Следващата партида ще се заложи през март (зависи от зимата) и ще ви приканим да подадете заявките си през февруари-март. Пилетата ще са готови в през май 2018г.
3. И телешкото ли ще бъде доставяно на партиди?
Телетата са по-големи животни и ще има повече месо. Но за да знаем колко броя телета да подготвим е добре да знаем, поне ориентировъчно, желанието на приятелите ни. Това ще става чрез заявки, които ще изпълняваме в следващите седмици. Първо ще се доставят бързо развалящите се и лимитираните продукти (карантии, джолани, ребра), а месото – малко по-късно, като узрее.
Карането на телета до кланица, обработка и доставка са скъпи и трудоемки процеси, които ще се опитваме да оптимизираме, при това с ваша помощ също. Молим за търпение и разбиране!
4. Има ли яйца и как ще можем да си купим?
 
Капацитетът ни за яйца в момента вече е по-малък от получаваните заявки.
Тъй като основните ни продукти са от месо (телешко, свинско, продукти от месо) и тези заявки определят периодичността на доставки, яйцата ще бъдат съпътстващ продукт. Всеки от вас, като дойде за месо или да си получи направената заявка, ще може да си купи яйца от наличните в момента.
В продуктова листа за заявки яйца няма да има за предварителна заявка. Те ще бъдат на място "до изчерпване на наличността".
5. Ще може ли да заявяваме наденици и суджуци на бройка?
Надениците и суджуците се правят на петълки с тегло около 300 г. Но е трудно на ръка точно да се "отреже" грамажа, въпреки, че Динко става все по-добър. Затова смятайте, че 3-4 петълки правят около и малко над 1 кг. Може да направите заявка за 0.5 кг (2 бройки) или 0.3 кг (1 бройка). Знаем, че формулярът за заявка е далеч от съвършенния и ще се старем да го подобрим. 
6. Кога ще има кайма и млени продукти?
Млените продукти изискват повече подготовка и един минимален обем, за да бъдат подготвени правилно. Затова на нас са ни необходими повече заявки и повече време, за да ги изработим. Ето защо кайми и млени продукти ще бъдат приготвяни след кампания за събиране на заявки, оповестена в Групата във ФБ и в Актуално. И при доставките ще има периодичност – веднъж месечно ориентировъчно.
  • Facebook Social Icon